Twee bekende koffiemerken: Nespresso en Dolce Gusto

Nespresso en Dolce Gusto

Nespresso en Dolce Gusto maken beiden koffiezetapparaten die op het eerste gezicht erg op elkaar lijken. Beide systemen gebruiken capsules voor het maken van een kop koffie naar keuze. De apparaten zijn populair omdat er veel verschillende soorten koffievarianten verkrijgbaar zijn.

De bereiding is zeer eenvoudig en het onderhoud is tot het minimum beperkt. Daarnaast zien de apparaten er mooi uit en passen ze in iedere keuken. Met een vanaf prijs van € 40 voor een Dolce Gusto en € 70 voor een Nespresso apparaat zijn ze beiden goed betaalbaar. In vergelijking met de eveneens populaire Senseo apparaten is de prijs van de koffie hoger. De smaak van de koffie is echter veel verfijnder waardoor het prijsverschil te verklaren is.

Wat zijn de verschillen?

De apparaten van Dolce Gusto zijn allemaal ontworpen door het Duitse merk Krups. De apparaten zijn herkenbaar aan hun compacte formaat en veelal ronde vormen in de basiskleuren grijs, zwart, rood en paars. De apparaten van Nespresso zijn ontworpen door verschillende fabrikanten waaronder DeLonghi, Krups en Magimix. Hierdoor is er meer keuze in het uiterlijk van de apparaten. Maar dit is niet het enige verschil Nespresso en Dolce Gusto, er zijn meer en lees daarom verder.

Nespresso machines maken gebruik van verse melk voor het zetten van koffievarianten zoals een latte macchiato of een cappuccino. Hou er wel rekening mee dat niet ieder apparaat over een functie beschikt om melk te gebruiken. Geschikte apparaten zijn wat groter door de aanwezigheid van een melkreservoir. Dolce Gusto werkt niet met verse melk maar voegt houdbare melkpoeder toe aan de capsule. Hierdoor is het niet nodig om het melkreservoir na gebruik te reinigen.

Dolce Gusto machines hebben soms meer handelingen nodig om de koffie te bereiden. Bij zwarte koffie is dit niet het geval maar bij melkvarianten moet er eerst een melkcapsule worden gebruikt en vervolgens een nieuwe koffiecapsule. Voor beide capsules stel je handmatig de druk in voor de juiste hoeveelheid water.

Na het bereiden van een koffie in een Nespresso machine verdwijnt de lege capsule automatisch in een ingebouwd opvangbak. De capsules van een Dolde Gusto apparaten moeten per stuk handmatig worden verwijderd, ook als ze zijn voorzien van een opvangbak.

Nespresso en Dolce Gusto

De variatie aan koffieproducten

Bij Nespresso is er keuze uit 17 soorten koffiesmaken die variëren in smaak en sterkte.

 • Lungo 4 smaken
 • Pure origin 4 smaken
 • Intenso 5 smaken
 • Espresso 4 smaken
 • Decaffeinato 4 smaken
 • Variation 3 smaken: caramel, chocolade en vanille

De capsules worden per 10 stuks verkocht met prijzen vanaf € 0,35 cent per capsule. Er zijn goedkopere imitatiecapsules verkrijgbaar zoals L’Or van Douwe Egberts.

Dolce Gusto verkoopt 25 verschillende smaken voor een prijs vanaf € O,31 cent per capsule.

 • Absolute origins
 • Espresso.
 • Zwarte koffie.
 • Cappuccino en Latte.
 • Chocolade.
 • Thee.

In totaal gaat het om 25 smaken waarbij ook een varianten voor chocolademelk en thee.

Thee is verkrijgbaar in de smaken Marrakesh style, Tea Latte en Chai Tea Latte. De smaken zijn te koop per 8 of 16 stuks.

Conclusie

De keuze voor een Nespresso of Dolce Gusto apparaat is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Nespresso heeft de mogelijkheid van een ingebouwde melkreservoir en gebruik van goedkopere imitatie capsules. Dolce Gusto heeft de meeste smaken en de optie tot het zetten van thee. Het uiterlijk van de apparaten is verschillend. De beste manier om de eigen voorkeur te ontdekken is door beide apparaten te proberen en het apparaat te kiezen dat voor jou de beste koffie maakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *