8 tips voor het regelen van een zakelijk uitje

Het plannen van een bedrijfsuitje kan een hele uitdaging zijn. Wat ga je doen? Waar ga je heen? Hoe zorg je dat niet alleen aan de eisen van het bedrijf voldaan wordt, maar ook aan de persoonlijke wensen van je collega’s? De volgende vragen en adviezen helpen je hopelijk op weg bij het organiseren van een succesvol zakelijk uitje!

1. Wat is de aanleiding voor het zakelijk uitje?

Om het uitje te plannen, is het belangrijk dat je precies weet wat de aanleiding is. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Valt er iets te vieren, zoals een jubileum of een uiterst geslaagd jaar? Hoop je meer teamgevoel te kweken door er eens met elkaar tussenuit te gaan? Of gaat het om een bedankje naar de werknemers?

2. Hoe groot is het budget?

Zeker bij grote groepen kunnen de kosten snel de pan uit reizen. Om dat te voorkomen, is het verstandig om van tevoren een specifiek budget vast te stellen.

3. Wie zijn de aanwezigen?

Sommige zakelijke uitjes zijn alleen voor een bepaalde afdeling, anderen voor het hele bedrijf inclusief partners en kinderen – en alles daar tussenin is mogelijk. Zorg dat je genodigdenlijst bij je doel aansluit!

4. Wat doe je tijdens het zakelijke uitje?

Op internet zijn honderden mogelijkheden te vinden voor zakelijke uitjes. Borrels en diners zijn leuk voor later op de dag, maar ook activiteiten overdag zijn een goede optie. Het doel van het uitje bepaalt vaak wat de beste keuze is. Hou wel rekening met eventuele fysieke beperkingen, allergieën en overige dieetwensen van de aanwezigen!
bedrijfuitje

5. Vraag om feedback

Twijfel je over de inhoud van het uitje? Vraag een paar collega’s om feedback of stuur een online peilinglijst rond. Suggesties, voorkeuren en tips kunnen het zakelijk uitje voor de hele groep leuker maken.

6. Verstuur de uitnodigingen

Zorg dat de uitnodigingen voor het uitje tijdig de deur uit gaan! Op die manier voorkom je dat iedereen de dag in kwestie al vol heeft gepland. Staat de datum nog open, geef dan de opties aan en vraag mensen hun voorkeuren door te geven.

7. Stuur een herinnering

Mailtjes en uitnodigingen raken nog wel eens kwijt. Stuur daarom een paar dagen van tevoren nog een herinnering rond met de belangrijkste informatie en je contactgegevens. Informeer ook of er nog wijzigingen voor de organisatoren zijn.

8. Vergeet de evaluatie niet

Stuur na afloop van het uitje een evaluatieformulier rond, waarin (eventueel anoniem) aangegeven kan worden hoe het uitje beviel. Zo weet je direct wat er volgende keer beter kan om het nog gezelliger te maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *